Bezoek onze showroom in Wezep

Tips en adviezen

U wilt een elektrische fiets aanschaffen, maar weet niet goed waar u op moet letten. Als e-bikespecialist geeft Koos van de Put u enkele tips en adviezen waar u op moet letten bij de aanschaf van een e-bike.

De belangrijkste tips en adviezen

  • De belangrijkste: laat u goed voorlichten. Zorg dat u weet wat het verschil is tussen de twee systemen van trapondersteuning. Dit is namelijk cruciaal voor het rijgedrag van de fiets. Laat u voorlichten in de winkel en ga proefrijden op verschillende fietsen om het zelf te ervaren.
  • Koop altijd een elektrische fiets met een iets te grote accu. Zorg er dus voor dat de accu overcapaciteit heeft. Uit de praktijk blijkt namelijk dat er niets vervelender is dan constant te moeten opletten of u wel thuis kunt komen na een ritje op uw elektrische fiets. Ook neemt de capaciteit van alle accu’s af naar mate deze ouder worden. U kunt dus minder kilometers maken. U wilt na drie of vier jaar nog steeds dezelfde fietstochten kunnen maken en daarom is het belangrijk dat uw accu ook dán nog groot genoeg is.
  • Denk van te voren goed na over hoe u de fiets wilt gaan gebruiken. Gaat u woon-werk verkeer doen, recreatieve fietstochten over de Veluwe of alleen maar korte afstanden binnen de stad of het dorp? Wilt u een dichte kettingkast of juist een fiets met een derailleur-versnelling? Zo zijn er nog veel meer vragen waar u van tevoren goed over na kan denken. Aan de hand van uw gebruik kunnen de medewerkers van Koos van de Put zo een aantal voor u geschikte elektrische fietsen aanwijzen.
  • Heeft u inmiddels een elektrische fiets in het bezit? Let dan goed op het onderhoud van de fiets! Vaak worden met elektrische fietsen meer én grotere afstanden gereden. Dit zorgt ervoor dat uw fiets regelmatiger nagekeken moet worden dan bijvoorbeeld een normale stadsfiets. Wij raden aan om het onderhoud minimaal één keer per jaar of om de 1.000 kilometer uit te voeren. Zo blijft uw fiets net zo rijden als toen hij nieuw was en zorgt u tegelijkertijd voor een langere levensduur van uw fiets.

Meer tips en adviezen?

Wilt u meer weten over elektrische fietsen of waar u op moet letten bij de aanschaf van een e-bike? Kom langs in onze winkel. Ons vakkundig personeel helpt u graag. Uiteraard kunt u ook een proefrit maken op een aantal modellen. Zo kunt u zelf ervaren wat de verschillen zijn. Wilt u liever een proefrit maken bij u in de straat? Dat kan natuurlijk ook. Wij komen graag bij u thuis om u alles uit te leggen over elektrische fietsen.

Tips en adviezen

Openingstijden

Maandag 09:00 - 12:30 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 12:30 13:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 12:30 13:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 12:30 13:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 12:30 13:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag gesloten

Koos van de Put Tweewielers

Meidoornplein 87
8091 JZ Wezep

Tel. + 31 (0)38 - 375 94 64 info@koosvandeput.nl

Meer dan service

Voor onderhoud aan huis of pech onderweg heeft u nooit meer zorgen met de Servicebus van Koos.

Referenties

Afspraak op korte termijn geregeld. Monteur keurig op tijd gearriveerd. Servicebeurt snel en netjes uitgevoerd.
R.Hofman
Service aan huis. Keurig op tijd. Goed werk. Vriendelijke meneer, zowel aan de telefoon als van de service bus.
M de Mooij
Uitgebreide voorlichting, goede mogelijkheden om de fietsen uit te proberen. Vriendelijk personeel
Dick van t Ende
"Ik heb nog nooit zo lekker en ver gefietst. Voor mij de Ultieme fiets en perfecte service. Voortaan ga ik met de fiets van Koos!"
Gerben Bredewold, Heerde

Ja ik wil het unieke
rijgedrag zelf ervaren!

Ik wil deze E-bike thuis testenIk kom naar de winkel voor een testrit

Uw naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Liever zelf contact opnemen voor vragen of een advies op maat? Bel Koos van de Put!

038 - 375 94 64